Velika američka banka će krajem mjeseca dati otkaz necijepljenima

Zaposlenici Citigroupa u Sjedinjenim Državama koji nisu cijepljeni protiv covida-19 do 14. siječnja bit će stavljeni na neplaćeni dopust i otpušteni krajem mjeseca, osim ako im se ne odobri izuzeće, piše CNN.

Ta je američka banka u listopadu objavila svoj plan za nametanje novih pravila za cijepljenje i sada postaje prva velika institucija na Wall Streetu koja slijedi politiku nametanja cijepljenja.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada se financijska industrija bori s time kako sigurno vratiti radnike u urede i vratiti se uobičajenom poslovanju s obzirom na to da se nova varijanta omikron nezaustavljivo širi.

Druge velike banke s Wall Streeta, uključujući Goldman Sachs (GS), Morgan Stanley (MS) i JPMorgan Chase (JPM), rekle su nekim necijepljenim zaposlenicima da rade od kuće, ali nijedna još nije otišla tako daleko da bi krenula u otpuštanja.

Dok je Citigroup prva banka s Wall Streeta koja provodi obvezno cijepljenje, nekolicina drugih velikih američkih tvrtki uvela je pravila “bez cjepiva, bez posla”, uključujući Google i United Airlines, s različitim stupnjevima strogosti.

Više od 90 posto zaposlenika Citigroupa do sada je ispunilo obvezu i ta brojka ubrzano raste, rekao je izvor.

Citigroup je objavio da će izuzeća na vjerskoj, medicinskoj ili nekoj drugoj osnovi procjenjivati od slučaja do slučaja.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here