Vraća se legendarna Amiga 500?

Iako je to stara vijest u krugovima ljubitelja retrogaminga, legendarna Amiga 500 vratit će se u miniizdanju i tako se pridružiti rastućem broju starih sustava koji se vraćaju u smanjenom izdanju (NES, SNES, C64, PlayStation itd.).

No, A500 Mini napokon ima datum izlaska i kompletan popis instaliranih naslova.

Mini Amiga u prodaju kreće 25. ožujka 2022., a ovo su sve igre koje ćete za početak moći zaigrati: Alien Breed 3D, Alien Breed: Special Edition ’92, Another World, Arcade Pool, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, California Games, The Chaos Engine, Dragons Breath, F-16, Combat Pilot, Kick Off 2, The Lost Patrol, Paradroid 90, Pinball Dreams, Project-X: Special Edition ’93, Qwak, The Sentinel, Simon the Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, Stunt Car Racer, Super Cars II, Titus the Fox, Worms: The Director’s Cut i Zool.

Stari “amigaši” vjerojatno će pronaći gomilu zamjerki jer ovo je uistinu skromna ponuda koja nije ni zagrebala površinu onoga što je kultno računalo nudilo. No, treba uzeti u obzir probleme s pribavljanjem potrebnih licenci, a kao što je to bio slučaj i sa svim ostalim miniverzijama, i ova ima mogućnost ubacivanja dodatnih igara preko USB-a, što vam omogućuje da uživate u doslovno svim igrama koje ste voljeli.

Osim toga, u paketu dolaze miš i gamepad, a imate i mogućnost korištenja standardne tipkovnice koju spajate USB-om, moguće je snimati pozicije, tu je opcija 50 i 60 Hz, ali i različitih filtera kako bi iskustvo bilo potpuno.

Inače, moći ćete emulirati igre za A500, ali i nešto jači A1200. Cijena je 130 eura.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here