Vulin o nestanku Mateja: Istraga je otišla u jednom pravcu

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je jutros da se potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem nastavlja, da se sve obale istražuju i da nikome osim Matejeve obitelji nije kao MUP-u važno da dođe do informacija o njemu.

“Pripadnici MUP-a iskreno i uporno rade na ovome, voljeli bismo ga naći živog i zdravog. I danas pretražujemo Savu, dijelove Dunavskog akvatorija, uključili smo sonare, termoviziju, ronioce”, rekao je za TV Pink.

“Ne mogu iznositi pretpostavke, istraga je otišla u jednom pravcu”, rekao je.

Istaknuo je da potraga nije prekidana ni za Novu godinu ni za Božić i da će biti nastavljena jer je svaka sekunda važna, kao i da se provjeravaju sve informacije koje o ovom slučaju stižu do MUP-a.

“Nećemo stati dok ne pronađemo nešto. Kao što nismo prestali rješavati slučajeve koji su stari po deset godina. Kad god dobijemo bilo kakvu ili polu ili neprovjerenu informaciju, mi provjeravamo”, rekao je Vulin.

Zahvalio je Matejevom ocu Nenadu koji je, kako je rekao, veoma korektan i koji je, “usprkos situaciji u kojoj se nalazi, uspio sačuvati prisebnost i cijeni rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije”.

“Jučer sam razgovarao s njim i članovima visoke delegacije hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova koji su došli upoznati se sa slučajem”, rekao je Vulin i dodao da se nada da su pripadnici hrvatskog MUP-a zadovoljni istragom koja se provodi u Srbiji.

“Beograd je siguran grad. U Beogradu se takve stvari ne događaju, u ovom gradu nitko ne napada nikoga zbog nacije ili zato što je gost grada. Mi ćemo potvrditi da je Beograd siguran grad, ali mi bismo to učinili bez obzira je li državljanin naš ili strani”, rekao je na kraju.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here