Xiaomi otvara tvornicu automobila u Pekingu

Kineski gigant pametnih telefona Xiaomi Corp. izgradit će tvornicu koja će moći proizvesti 300.000 vozila godišnje u Pekingu za svoju jedinicu za električna vozila, prioćile su u subotu vlasti u prijestonici Kine.

Tvornicaa će biti izgrađena u dvije faze, a Xiaomi će također izgraditi sjedište svoje auto jedinice, prodajne i istraživačke kancelarije u zoni ekonomskog i tehnološkog razvoja Pekinga, objavila je agencija za ekonomski razvoj Beijing E-Town koju podržava vlada na svom službenom WeChat nalogu, prenosi Reuters.

Peking E-Town je rekao da očekuje da će tvornica dostići masovnu proizvodnju 2024. godine, što je kao cilj najavio izvršni direktor kompanije Xiaomi Lei Jun u listopadu.

U ožujku, Xiaomi je rekao da će im biti obaveza uložiti 10 milijardi dolara u novu diviziju električnih automobila tijekom 10 godina. Kompanija je završila registraciju poslovanja svoje EV jedinice krajem travnja.

Kompanija je otvorila tisuće trgovina kako bi potakla rast domaće prodaje svog poslovanja sa pametnim telefonima, ali na kraju namjerava iskoristiti ove trgovine kao kanal za svoje planove za prodaju električnih vozila. Kompanija je završila registraciju poslovanja svoje EV jedinice krajem kolovoza.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here