Xiaomi želi cijeli zaslon pretvoriti u čitač otisaka

Xiaomi je nedavno predstavio novu Xiaomi 12 seriju telefona, opremljenu Snapdragon 8 Gen1 čipom. Doznaje se da Xiaomi planira cijeli zaslon nekog budućeg modela pretvoriti u čitač otisaka prstiju.

Današnji telefoni mahom su opremljeni čitačima otisaka ispod zaslona. Večina koristi optičke čitače, a Samsung ultrazvučni, koji jamči sigurno očitanje i kad su prsti vlažni ili prljavi.

Ono što im je svima zajedničko je su svi relativno mali i korisnik prstom mora pogoditi točno mjesto na zaslonu ispod kojeg se čitač nalazi. Neki su olakšali boljim smještajem čitača otisaka nešto bliže sredini zaslona, a neki su postavili i fizički veći čitač.

Xiaomi po svemu sudeći radi na još elegantnijem rješenju, koje bi se moglo pojaviti u nekom od nadolazećih telefona.

Otkriven je njihov patent, koji najavljuje pretvaranje cijelog zaslona u čitač otisaka. Ispod cijele površine zaslona će se implementirati cijeli niz infracrvenih LED lampica za skeniranje otiska. Aktivirat će se one poviše kojih korisnik prst prisloni na zaslon.

Drugim riječima, otisak prsta će se moći očitati bilo gdje na zaslonu, okrenut u bilo kojem smjeru.

Valja napomenuti da Xiaomi nije prvi koji se igra ovom mišlju. Svojevremeno se otkrio sličan patent kompanije Huawei, no dosad nije doživio implementaciju. S obzirom na sve što im se izdogađalo u protekle dvije godine, ne čudi što im to nije na vrhu liste prioriteta.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here