Za stipendije hrvatskih studenata izvan Hrvatske 10 milijuna kuna

Hrvatska će za akademsku 2021./2022. godinu izdvojiti čak 10 milijuna kuna za stipendije studenata – pripadnika hrvatskog naroda izvan Hrvatske.

Ured za Hrvate izvan Hrvatske značajno je povećao broj i iznos stipendija za te studente, umjesto 500, koliko ih je dodijelio za akademsku 2020./21. dodijelit će tisuću stipendija, a one će, umjesto 750 kuna iznositi 1.000 kuna mjesečno.

Od tisuću stipendija, njih 750 namijenjeno je za studij u BiH, a 250 za studij u Hrvatskoj – 200 za Hrvate u BiH, 30 za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 20 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva.

Stipendije se dodjeljuju za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 1.000 kuna, što pomnoženo znači da će hrvatska država za stipendiranje izdvojiti čak 10 milijuna kuna.

Ured će stipendije dodijeliti temeljem Javnog natječaja koji je otvoren do 19. siječnja 2022. godine.

Prijaviti se mogu studenti – pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske, koji su upisani u statusu redovitog studenta na javnim visokim učilištima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Stipendija se dodjeljuje na temelju bodova ostvarenih prema općem uspjehu studenta u školovanju, odnosno studiju te socijalno-materijalnom statusu studenta.

Javni natječaj sa svim uputama za prijavu dostupan je na mrežnoj stranici Ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here