Žestoke reakcije na Đokovićev dolazak u Australiju

Dugo se nagađalo hoće li najbolji svjetski tenisač igrati na prvom Grand Slam turniru godine zbog strogih pravila koja vladaju u Australiji zbog pandemije koronavirusa. Đoković je cijelo vrijeme bio tajnovit oko potencijalnog nastupa, a određeni sudovi počeli su se donositi nakon što je otkazao nastup na ATP kupu u Sydneyju koji trenutačno traje. U konačnici je potvrdio dolazak, a to je izazvalo niz reakcija iz teniskog svijeta.

“Svima mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Krećem u Australiju jer sam dobio liječničko izuzeće i spreman sam živjeti i disati tenis idućih nekoliko tjedana. Hvala svima na podršci”, poručio je Đoković na Instagramu.

Liječničko izuzeće u posebnim okolnostima inače može služiti kao “propusnica” onim tenisačicama i tenisačima koji nisu obavili cijepljenje, koje je nužno za nastup na Australian Openu. Đoković ga je dobio i bit će u prilici doći do desetog naslova na prvom Grand Slam turniru sezone.

Daily Mail je tu vijest popratio nazvavši Đokovića u svojoj objavi “antivakserom”, a teniski novinar Ben Rothenberg u pitanje je doveo legitimnost njegova izuzeća od cijepljenja. “Što je po australskim vlastima “akutno medicinsko stanje” koje zdrav sportaš, najbolji na svijetu, ima?” zapitao je javno Rothenberg i dodao da će svaki takav igrač morati proći dva međusobno odvojena procesa provjere svog zdravstvenog stanja.

Bune se i tenisači. Jamie Murray, nekoć najbolji tenisač svijeta u parovima i osvajač Australian Opena s Brunom Soaresom 2016., ustvrdio je: “Da sam ja u pitanju, mislim da ne bih dobio izuzeće.”

“Meni je to jako zanimljivo, samo ću to reći. Čuo sam da je bilo još izuzeća, samo se nadam da ispunjavaju kriterije”, prokomentirao je australski tenisač Alex di Minaur.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here