Zovko: Ne možete ubiti Božić, ne možete ubiti ljude

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a Željana Zovko reagirala je na nedavne događaje u Sarajevu gdje su kršćanima prijetili zbog proslave Božića, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Ne možete ubiti Božić, ne možete ubiti ljude” – izjavila je Zovko i pozvala da se obrati pažnja na one Hrvate, kršćane i europske građane u Bosni i Hercegovini koji se ovih dana još uvijek boje otvoreno slaviti Božić.

Europski parlament danas je također održao raspravu o radnom dokumentu Komisije o uključivom jeziku. U tekstu su sadržani prijedlozi o suzdržavanju od izražavanja božićnih čestitki u međusobnoj komunikaciji s ljudima.

Zovko je komentirala kako je moto Europske unije “Ujedinjeni u različitosti”. Istaknula je da to podrazumijeva poštivanje međusobnih kultura, uvjerenja i tradicija. “Za mnoge europske građane, Božić je tradicionalni i najvažniji vjerski blagdan koji žele proslaviti sa svojim obiteljima i dragim osobama. Kao što poštujemo tradicije drugih vjerskih zajednica, tako bismo trebali moći otvoreno dijeliti radostan duh i duboku simboliku koju donose božićna slavlja” – naglasila je Zovko.

Pritom je navela da je prijedlog da se u komunikaciji s ljudima izbjegne spominjanje Božića, kako je navedeno u radnom dokumentu Komisije, koji je u međuvremenu povučen, suprotan istim tim vrijednostima.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here