Zračna luka Sarajevo: Turčinu zabranili ulaz u BiH, on pokušao oteti pištolj policajcu

Na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo jučer se odvijala prava drama. Državljaninu Turske je zabranjen ulazak u BiH, a on je teško prihvatio tu informaciju. Nakon toga se odlučio za veoma nepopularan potez koji ga je na kraju koštao uhićenja. 

Pokušao je oteti pištolj bh. graničnom policajcu. Kako saznaje ‘Dnevni avaz’, brzo je savladan. Ove informacije je za ‘Avaz’ potvrdila glasnogovornica Grnaične policije BiH Franka Vican.

“Dana 10.12.2021. godine oko 16:45 sati prilikom vršenja redovnih poslova i zadataka na MGP Zračna luka Sarajevo, državljanin Turske kojem je prethodno zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak odbijen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, pokušao je od policijskog službenika GP oteti službeni pištolj.

Brzom reakcijom policijskog službenika Granične policije, osoba je svladana i stavljena pod kontrolu. Turski državljanin je lišen slobode, protiv istog podneseno je izvješće o počinjenom kaznenom djelu ‘Napad na službenu osobu’ te je predan u daljnju nadležnost Tužiteljstva BiH”, kazala je Vican za ‘Avaz’.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here