Budimir: Od igrača tražim viteštvo na terenu

Igračima Širokog Brijega slijedi razdoblje u kojem će odigrati tri velika derbija u razmaku od samo deset dana. U prvom takvom ugostit će Sarajevo u petak u 20 sati u sklopu 8. kola Premijer lige BiH.

Veliki derbi na Pecari najavili su šef stručnog stožera Marijan Budimir i vezni igrač Luka Mamić.

„Sarajevo prolazi proces sličan našemu. Doveli su novoga trenera, imaju novi način rada i rastu iz utakmice u utakmicu. Imaju odlične pojedince i jedni su od glavnih pretendenata za naslov prvaka“, započeo je Budimir i najavio veliki derbi.

„Imamo svoje želje i ciljeve. Svakog protivnika želimo pobijediti na Pecari. Međutim, vojnim rječnikom kazano, za pobijediti morate prvo znati i svoje i kvalitete svoga protivnika, a onda izabrati gdje ćete voditi bitku i koju ćete strategiju koristiti. Napravit ćemo sve da u 90+ minuta dođemo do pobjede. Stoga pozivam naše navijače da nas bodre i nose cijelu utakmicu“, kazao je Budimir.

Istaknuo je kako vjeruje u snagu i kvalitetu svoje momčadi od koje, kako je naglasio, traži isključivo fokus na izvedbu na terenu.

„Na terenu želim viteštvo, igru, ne zanima me ništa više od toga. Idemo igrati pravi, muški nogomet i nadigravati se s jednom dobrom momčadi. Trebamo se fokusirati na izvedbu na terenu i zaboraviti sve izvan terena“, naglasio je Budimir.

Vezni igrač Luka Mamić, koji igra u sjajnoj formi, također je biranim riječima govorio o sljedećem suparniku.

„Čeka nas teška i energetski zahtjevna utakmica. Svjesni smo kvalitete Sarajeva. Na svakoj poziciji imaju po 2-3 igrača koji mogu napraviti razliku na terenu i odlučiti utakmicu“, kazao je Mamić.

„Mi smo u jednom dobrom nizu i želimo ga nastaviti. Igramo veliki derbi pred našim navijačima i nimalo ne sumnjam kako će njihova podrška biti velika. Idemo zajedno nastaviti pozitivan niz i radovati se pobjedi“, dodao je.

U Širokom Brijegu vlada veliko zanimanje za derbi i nema sumnje kako nas očekuje pravi spektakl na otvaranju 8. kola. Dolazak na Pecaru najavila je i skupina od 250 navijača Sarajeva koji će biti smješteni na istočnoj tribini.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here