AccuWeather objavio: Balkanom će ove zime prolaziti oluja za olujom

AccuWeather u sezonskom izvještaju predviđa za južnu Europu, izrijekom posebno na Balkanu, žestoke vremenske prilike. Prognoze ove agencije najavljuju da će se vlaga s Mediterana pomicati prema Italiji, a onda da će dalje prelaziti preko Balkana i dalje prema Turskoj.

Zbog takvog stalno pritjecanja vlade, ova područja će imati oluju za olujom. Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Europe ostati prosječne, ali i da će temperature u dijelovima Italije, Grčke i Balkana biti dosta više od prosjeka, prenosti RTL

Za razliku od Mediterana, prognostičari AccuWeathera predviđaju za unutrašnjost istočne Europe prodore neočekivano hladnog zraka: “Ako polarni vrtlog izbaci mlaz hladnog zraka, jezgre te hladnoće vremenom će se pozicionirati u dijelovima istočne Europe.”

Područje s najvećim rizikom za temperaturu nekoliko stupnjeva ispod normale ove zime obuhvaća područje od središnje Ukrajine, sjeverno do Latvije i Estonije, te na zapadu do Slovačke i Poljske. Niz oluja koje se predviđaju ove zime, navodi se i to, povećat će rizik od poplava u Italiji, na Balkanu, diljem istočne Europe.

U istočnoj Europi dodatan problem će biti i to što će sve oluje koje uspiju prijeći preko Balkana, a koje će se zaputiti dalje prema Ukrajini, vjerojatno nailaziti na hladan zrak, na tim mjestima stacioniran odranije. Takav susret vlage i hladnog zraka dovodit će do čestih razdoblja kiše i snijega u većem dijelu istočne Europe.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here