Apple AirTag povezan sa sve većim brojem krađa automobila

U izvješću regionalne policije York-a, navodi se da su istražitelji identificirali novu metodu koju koriste lopovi za pronalaženje i krađu skupih vozila koja koristi prednosti AirTag-ovih mogućnosti praćenja lokacije. Dok je metoda krađe automobila uglavnom konvencionalana, svrha AirTag-a je da prati skup automobil nazad do prebivališta žrtve gdje se može ukrasti.

Od rujna 2021. godine, samo u regiji York, policajci su istražili pet incidenata u kojima su osumnjičeni koristili ‌AirTags‌ u krađama vozila. Lopovi ciljaju bilo koja, posebno vrijedna vozila koja pronađu na javnim mjestima i parkiralištima, postavljajući AirTag na mjesto van vidokruga, kao što je poklopac za gorivo, u nadi da ga vlasnik automobila neće otkriti.

Dok je do sada samo pet krađa direktno povezano sa ‌AirTags‌, više od 2.000 vozila je ukradeno širom regije u protekloj godini, a problem će se vjerojatno proširiti i na druge zemlje širom svijeta. Policija očekuje da će se ‌AirTags‌ koristiti u sve većem broju krađa vozila u budućnosti.

Policija je ohrabrila vlasnike automobila da parkiraju u zaključanoj garaži ako je to moguće i redovno pregledaju svoje vozilo u potrazi za tragačima, posebno ako dobiju obavijest o nepoznatom AirTag-u.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here