Asus predstavio 17-inčni laptop/tablet sa savitljivim ekranom

Uređaji sa savitljivim ekranima postaju sve popularniji.

To se pogotovo odnosi na pametne telefone te je konkurencija na ovom tržištu sve veća – Samsungu, Huaweiju i Motoroli koji su među prvima predstavili fleksibilne telefone, pridružile su se i kompanije poput Xiaomija, Honora i Oppa. S vremenom možemo očekivati ne samo nove modele pametnih telefona sa savitljivim ekranima, već i prijenosna računala čiji će ekrani biti fleksibilni.

Jedan takav model ranije je predstavio Lenovo (X1 Fold) i taj je prijenosnik već dostupan u prodaji, a na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES prijenosno računalo sa savitljivim ekranom predstavio je i Asus.

Model koji su predstavili – 17,3-inčni Zenbook 17 Fold, dolazi s OLED ekranom i izgleda prilično impresivno. Računalo izgleda kao veliki tablet koji se, povezivanjem s bluetooth tipkovnicom, može koristiti kao klasičan prijenosnik. Ekran se na polovici može saviti i tada se Zenbook pretvara u prijenosno računalo s ekranom dijagonale 12,5-inča, dok se drugi dio ekrana može koristiti kao virtualna tipkovnica.

Dok je njegova glavna odlika savitljivost ekrana zahvaljujući kojoj se može koristiti kao veliki tablet, odnosno kao klasični prijenosnik i malo prijenosno računalo, Asusov Zenbook ističe se i odličnim hardverom. Pokreće ga 12. generacija Intelovih procesora, ima 16GB RAM-a, 1TB SSD-a te snažnu bateriju.

Iz Asusa su najavili početak prodaje ovog računala za sredinu godine, a tada bi trebali saznati njegovu cijenu koja još nije objavljena, no jasno je kako ovo neće biti jeftin uređaj.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here