Bivši operitivac za otmice komentirao Matejov nestanak

Slobodan Mišković, bivši operativac za otmice u Srbiji, komentirao je slučaj nestanka Mateja.

“Najbolje informacije možete dobiti od ljudi koji su bili s njim. Postoji međunarodnopravna pomoć i suradnja. Prijatelje nisu sigurno pustili tek tako. Ima mnogo kamera na mnogo objekata, postoje i kamere koje država koristi. Sve to treba pregledati i ne smije se propustiti ništa”, rekao je.

“Radio sam na otmicama godinama, uvijek je praksa da se najkasnije 24 sata poslije kontaktira obitelj i postave uvjeti za puštanje”, objašnjava.

“Mnogo neobjašnjivog ima u svemu što je prethodilo nestanku. Vidjeli smo da ga je otac prepoznao kako trči, on je dugo trčao. Postoje stručnjaci koji mogu na osnovi snimaka doći do toga tko se na njima nalazi. Ovakve potrage se, nažalost, tragično završe”, dodaje.

Na upit je li čudno da je, prema snimkama, mladić trčao punih sat vremena, iako se radi o malom području, kaže:

“Možda je momak mislio da će u tih sat vremena šetnje malo doći sebi. Teško je biti sad u tuđim cipelama. Pitanje je i u baždarenju kamera, ne možete vi sad tu očekivati neku kvalitetnu sliku.

Komentirao je i snimku na kojoj mladić pokušava ući u taksi.

“Moglo bi se ući u trag taksistu, mogao bi se i on javiti. Vidjeli smo da nije pustio mladića unutra. Ne bi škodilo da se on nađe i da kaže što zna, čini se da je on zadnji koji je razgovarao s mladićem i vidio ga”, rekao je.

“Njegov mobitel može se izvještačiti da se vidi s kim je zadnje bio u kontaktu”, rekao je.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here