Braći Kvesić srebro i bronca na turniru Svjetske Premier lige

Širokobriješka braća Ivan i Anđelo Kvesić osvojili su srebrnu i brončanu medalju na turniru Svjetske Premier karate lige održanom u irskom Dublinu.
Ivan Kvesić u finalnom dvoboju poluteške kategorije (-84 kg) izgubio je od Talijana Michelea Martine 7-4.

U skupini Ivan je pobijedio Japanca Yutu Morija 12-4 i Ukrajinca Konstiantina Cimbala 4-0. U četvrtfinalu bio je bolji od Ekvadorca Josea Aceveda 11-6.

Mlađi Kvesić finale je izborio u polufinalnom okršaju protiv Grka Konstantinosa Mastrogiannisa u meču koji je završio 5-5, ali je hrvatski reprezentativac ostvario pobjedu zahvaljujući “senshuu”, odnosno pravilu prvog osvojenog boda.

U teškoj kategoriji (+84 kg) Anđelo Kvesić osvojio je brončano odličje, nadvisivši Anesa Bostandžića iz BiH. Meč je završio 2-2, ali je pobjeda pripala hrvatskom reprezentativcu, jer je Bostandžić izgubio “senshu”, a Kvesić u završnim sekundama ostvario dva boda.

U kvalifikacijskoj skupini Anđelo je remizirao protiv Nizozemca Issame Najdija 0-0, a potom je svladao Srbina Luku Vukovića 3-0 i Nijemca Nicolaia Sekota 11-7. U četvrtfinalu izgubio je od kasnijeg finaliste Ukrajinca Rizvana Talibova 2-0, pa je izborio dvoboj za brončanu medalju.

Na trodnevnom turniru Svjetske lige u Dublinu sudjelovalo je 347 natjecatelja iz 58 zemalja.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here