Čovjek u Puli uzeo u najam 12 vozila, prestao ih plaćati pa ih prodavao

Istarska policija još traga za dva od ukupno 12 vozila koje je 48-godišnjak iz Zagreba uzeo u najam od jednog trgovačkog društva iz Pule te je prestao plaćati ugovorenu najamninu lažno predočavajući kupcima da ima ovlasti za prodaju tih vozila, izvijestila je u utorak istarska policija.

Naime, policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 48-godišnjak počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju.

Policija je utvrdila kako je muškarac, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Viškova, od 8. kolovoza 2019. do 30. rujna 2020. godine u Puli i Zagrebu, s ciljem da za trgovačko društvo pribavi protupravnu imovinsku korist, od trgovačkog društva iz Pule uzeo u najam dvanaest vozila. Muškarac je određeno vrijeme plaćao ugovorenu najamninu za vozila, nakon čega je prestao s plaćanjem, radi čega je trgovačko društvo iz Pule raskinulo ugovore i pozvalo 48-godišnjaka da vrati vozila. Osumnjičeni nije vratio vozila, već ih je nastavio i dalje koristiti i prodavati, lažno predočavajući kupcima da ima ovlasti za prodaju tih vozila.

Ukupna materijalna šteta koja je nastala trgovačkom društvu iz Pule iznosi oko 1.26 milijuna kuna a tijekom kriminalističkog istraživanja, policija i trgovačko društvo iz Pule uspjeli su pronaći deset vozila, dok se za dva vozila još uvijek poduzimaju mjere traganja.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here