Deset mjeseci zatvora zbog pljačkanja kuća i krađe auta u Širokom Brijegu

Zoran Petković iz Mostara osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog pljačkanja obiteljskih kuća u Širokom Brijegu te krađe automobila, priopćilo je u petak Županijsko tužiteljstvo ŽZH.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijeg je dokazalo krivnju optuženika Zorana Petkovića iz Mostara, zbog produljenog kaznenog djela teška krađa. Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Zoran Petković je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci.

Zoran Petković je u siječnju i lipnju 2019. godine na području Širokog Brijega, provaljivao u obiteljske kuće i iz istih uzimao i prisvajao razne stvari, među kojima su mobiteli, naočale, bankovne kartice, ključevi od vozila, osobni dokumenti i drugo.

Pored navedenih stvari, uzeo je i prisvojio vozilo Volkswagen Golf 7 i odvezao ga u Mostar, međutim pod nadzorom tužitelja i suradnjom policijskih službenika iz Širokog Brijega i Mostara, predmetno vozilo je locirano i vraćeno vlasniku.

Tijekom postupka tužiteljstvo je sudu predočilo osam izjava svjedoka i više od 40 materijalnih dokaza, što je bio temelj za donošenje pravomoćne osuđujuće presude, stoji u priopćenju Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here