Đoković 16. prosinca pozitivan na covid, sutradan bio na svečanosti u Beogradu

Novak Đoković, čiji australski odvjetnici tvrde da je 16. prosinca bio pozitivan na covid-19, sutradan je, 17. prosinca bez maske prisustvovao svečanosti održanoj u Beogradu u čast mladim srpskim igračima, stoji u objavi na društvenim mrežama Teniskoga saveza Beograda.

U priopćenju objavljenom 17. prosinca Teniski savez Beograda na svojoj Facebook stranici je objavio da je “najbolji tenisač na planetu” i “nositelj 20 Grand Slam naslova” mladim igračima na događaju u Beogradu uručivao pehare i diplome.

“Samo nagrađena djeca prisustvovala su svečanosti uručenja pehara održanoj u teniskom centru Novak” u Beogradu “zbog zdravstvenih mjera povezanih s pandemijom koronavirusa”, stoji u objavi.

Objavljeno je i nekoliko fotografija na kojima Đoković pozira s dužnosnicima saveza i dvadesetak tinejdžera. Nitko od njih na fotografijama ne nosi zaštitnu masku, prenosi Hina.

“Predsjednik Teniskog saveza Beograda Milan Slavković, Đokoviću je uručio priznanje za sve što je dosad postigao u tenisu i u sportu općenito, za sve uspjehe i velikodušnost koju svakodnevno pokazuje širom svijeta”, nastavlja se u tekstu.

Većina srpskih medija izvijestila je o svečanosti dodjele nagrada 17. prosinca.

Dan ranije, kada je testiranjem utvrđeno da je pozitivan na covid, Đoković je prisustvovao još jednome javnom događaju – Pošta Srbije predstavila je jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih maraka pod nazivom “Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta”. Tenisač je objavio fotografiju svečanosti na Instagramu.

Sredinom tjedna srbijanski je tenisač otputovao u Australiju pošto je dobio medicinsko izuzeće od cijepljenja za sudjelovanje na Australian Openu, no po dolasku u zemlju viza mu je otkazana.

Od tada se nalazi u prihvatnom centru u Melbourneu gdje iščekuje rješenje žalbe, a ono bi trebalo biti poznato u ponedjeljak ujutro.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here