Državljani Hrvatske od danas bez viza mogu putovati u SAD

Ukinute su vize za ulazak građana Hrvatske u SAD, priopćeno je iz američkog veleposlanstva u Zagrebu. Naša zemlja tako se i službeno pridružila Programu izuzeća od viza. Odluka se odnosi na državljane koji putuju u SAD turistički ili poslovno, ali ne na dulje od 90 dana. Prije putovanja potrebno je ispuniti pristupnicu Elektroničkog sustava za odobravanje putovanja.

“Poseban je ovo dan jer naši hrvatski prijatelji mogu početi putovati u Sjedinjene Države bez viza. Cijeli naš tim u američkom veleposlanstvu u Zagrebu oduševljen je zbog ovog važnog koraka koji će još više zbližiti američki i hrvatski narod”, priopćilo je Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

“Izuzetno smo zadovoljni što hrvatski građani sada imaju mogućnost putovati u Sjedinjene Države bez vize”, rekao je otpravnik poslova američkog veleposlanstva u Zagrebu Mark Fleming u priopćenju dostavljenom medijima.

Hrvatska je ušla u program izuzeća od viza (VWP), sveobuhvatno sigurnosno partnerstvo Sjedinjenih Država i zemalja sudionica programa koje omogućuje putovanje u SAD u poslovne ili turističke svrhe u trajanju do 90 dana, a da se pritom štiti nacionalna sigurnost.

“Bio je to dug proces no vrijedio je truda i čestitamo hrvatskoj vladi što je uspješno ispunila stroge zahtjeve za ulazak u Program izuzeća od viza”, navodi Fleming koji se raduje što će to “produbiti veze između američkog i hrvatskog naroda”.

“Došao je taj dan! Čestitke Hrvatskoj na službenom pridruživanju Programu izuzeća od viza!”, objavilo je Američko veleposlanstvo u Zagrebu na svojoj Facebook stranici.

“Ako planirate u Sjedinjene Američke Države poslovno ili turistički, prije putovanja potrebno je ispuniti ESTA prijavnicu na ovoj adresi i to je to!”, napisali su.

Detaljne upute i sve informacije donose, ističu, u svom talk showu “U Ameriku bez vize”. Odgovore na najčešće postavljena pitanja, upućuju, pronađite ovdje.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here