Firefox nudi izvrsne ekstenzije za YouTube koje mogu biti razlog da ga postavite kao zadani web preglednik.

Firefox često zna biti alternativa za sve korisnike koji traže drugačije iskustvo web preglednika i kojima rad na Google Chromeu, Microsoft Edgeu i ostalima ne odgovara. Firefox često navodi kao svoju glavnu prednost sigurnost i privatnost korisnika, a nerijetko se u istoj grupi mogu vidjeti i ekstenzije.

Postoji zanimljiv odabir Firefox ekstenzija koje zaista mogu nadograditi iskustvo korištenja web preglednika. One ekstenzije kojih ćemo se dotaknuti u ovom tekstu isključivo su vezane uz YouTube.

Pregledavanje videa na YouTubeu i korištenje značajki tog servisa ponekad zna imati segmente koji nekim korisnicima smetaju. Većini koja YouTube koristi na dnevnoj bazi su prva pomisao u tom kontekstu iscrpni oglasi kojima su videoklipovi doslovno zatrpani.

Neki možda na YouTubeu traže bolje iskustvo gledanja videoklipova ili bi pojedine videoklipove htjeli preuzeti na svoje računalo.

Za sve navedene aktivnosti postoji rješenje, a Firefoxove ekstenzije za YouTube predstavljaju izvrsnu nadogradnju. One vrlo lako mogu nekog i iznenaditi jer zaista upotpunjuju korištenje YouTubea i mogu riješiti mnoge problema na koje nailazimo prilikom gledanja videoklipova na tom servisu.

Prva Firefox ekstenzija koja može unaprijediti aktivnost gledanja YouTube videa je YouTube High Definition.

Ova ekstenzija je moćni alat koji automatski pokreće YouTube videoklipove u HD rezoluciji, mijenja veličinu videa, nudi auto-stop i mute gumbove te mnoge druge značajke.

S YouTube High Definition ekstenzijom kao korisnik možete biti sigurni da će se vaši YouTube videoklipovi uvijek pokrenuti s najboljom mogućom rezolucijom, a također postoji mogućnost postavljanja preferirane rezolucije ako koristite slabiji monitor ili ako vam je slabija internet veza.

YouTube High Definition čak podržava i svaki YouTube video koji je dostupan na eksternim platformama poput Facebooka ili Twittera. Zapravo, gdje god uočite neki YouTube video, ova ekstenzija će raditi.

SponzorBlock je Firefoxova ekstenzija idealna za korisnike koji ne žele gledati obavijesti sponzora, podsjetnike za pretplatu, introe ili slične pop-up obavijesti koje mogu remetiti gledanje videa. Prilikom dolaska na određeni video na YouTubeu SponzorBlock provjerava bazu podataka prijavljenih sponzora i automatski ih preskače.

Funkcionira na temelju unosa korisnika pa on odmah označava oglasne i ostale segmente na traci za prikaz vremenskog tijeka otvorenog videa. Na taj način korisnik može odrediti ako nešto od najavljenog sadržaja ipak želi pogledati ili za to dobiti obavijest.

Ekstenzija pod nazivom Video Download Helper omogućuje skidanje raznih vrsta videa, audio sadržaja i fotografija s weba.

Ova ekstenzija nije usko vezana uz YouTube i može se koristiti na raznim drugim stranicama i servisima. Njena je odlika da se automatski pojavljuje čim primijeti da su određeni video ili fotografija ugrađeni unutar web stranice.

U tom slučaju će se Video Download Helper ekstenzija aktivirati kad gledate određeni video na YouTubeu i pomoću nje se video jednostavno može preuzeti na svoje računalo pomoću klika na gumb koji se pojavljuje unutar Firefox web preglednika.

Namjena Video Download Helpera nije samo skidanje videoklipova. S njime se mogu raditi konverzije video formata poput, na primjer, promjene iz WebM u MP4 format.

Također može biti od pomoći kod spajanja sadržaja. Ako želite spojiti razne audio ili video sadržaje koji su zasebni, Video Download Helper može vam i za to biti alat.

Ekstenzija koja je isključivo vezana uz YouTube je YouTube Downloader WebX. Ima vrlo sličnu namjenu poput Video Download Helpera i služi za skidanje video i audio sadržaja, ali isključivo s YouTubea.

Čim ova ekstenzija primijeti da je YouTube video ugrađen u pojedinu web stranicu, ponudit će mogućnost njegova skidanja ili ekstrahiranja audio zapisa.

YouTube Downloader WebX ekstenzija jednostavna je za korištenje, a isto tako ima mogućnost konverzije različitih video formata.

Enhancer for YouTube još je jedna izvrsna ekstenzija koja, poput YouTube High Definitiona, unaprjeđuje iskustvo gledanja videoklipova na YouTubeu.

Radi nekoliko stvari odjednom i nadograđuje gledanje videoklipova, a zanimljivo je što dodaje određene prečace za tipkovnicu i miš s kojima se odrađuju podešavanja. Funkcionalnosti koje donosi ne postoje kao zadane opcije na YouTubeu.

S ovom ekstenzijom možete kontrolirati oglase, brzinu reprodukcije videa, jačinu glasnoće (pomoću kotača na mišu).

Enhancer for YouTube također omogućuje automatiziranje ponavljajućih zadataka na YouTubeu kao što je izbor kvalitete videa ili slično.

Ekstenzija podržava tamne teme na YouTubeu i popout player za YouTube videoklipove koji će se pojaviti i zadržati na vrhu vašeg prozora bezobzira na to što ćete nešto drugo pritom raditi.

Adblocker for YouTube je, sigurni smo, prava stvar za veliki broj korisnika koji svakodnevno provode svoje vrijeme na YouTubeu.

Nažalost, YouTube je postao servis koji je pretrpan oglasima i gotovo da obični korisnik ne može započeti video bez da mu se ne pojavi slični sadržaj. U zadnje vrijeme čak je potrebno pogledati dva oglasa u nizu prije početka reprodukcije videa.

Ablocker for YouTube u svojoj osnovi radi tri vrlo važne stvari:

1. uklanja sve video oglase koji se prikazuju na YouTube videoklipovima
2. brže pokreće YouTube web stranicu i videoklipove na njoj
3. podržava Firefox u desktop i mobilnoj verziji.

Stvari su ovdje vrlo jednostavne jer Adblocker for YouTube omogućuje korisniku da više ne mora gledati oglase zbog kojih mora čekati reprodukciju odabranog videoklipa, a isti korisnik sigurno će primijetiti kako se YouTube web stranica i videoklipovi mnogo brže pokreću.

Adblocker for YouTube može biti baš ona ekstenzija zbog koje ćete se prebaciti na korištenje Firefoxa kao web preglednika.

Uvjerili smo se kako Firefox pruža sjajne alate za gledanje YouTubea i svakako isprobajte ove besplatne ekstenzije i poboljšate iskustvo gledanja.

IZVORPC CHIP
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here