HNS BiH: Gradonačelnica Karić mora posjetiti napadnutu obitelj iz Sarajeva

Šovinistički napad na imovinu katoličke obitelji i prijeteće poruke “šaranja kalašnjikovom” zbog isticanja simbolike Božića na svojim kućnim vratima prikazuje realnost svega što je Sarajevo postalo i svega onoga što (više) nije, navodi na početku priopćenja HNS BiH.

Sramna reakcija koju su gradske vlasti na čelu s gradonačelnicom Karić pokazale na ovaj fašistički čin napada na vjersku simboliku poražavajuća je i tužna činjenica.

Podsjećamo gradonačelnicu Karić da se 25. prosinca u “kalendarskoj godini” obilježava katolički blagdan Božića, porođenja Krista kojeg katolici, ali i svi kršćani diljem svijeta s posebnom radošću obilježavaju. S obzirom da gradske vlasti Sarajeva nisu nikada ni organizirali Advent i predbožićne događaje shvaćamo da ne poznaju naše tradicije, ali da pri tome skreću odgovornost i krivicu za ovaj čin na nekoga drugog, još je licemjerniji potez.

Pokušaj minimiziranja ovog sramnog čina izravne uzurpacije katoličke obitelji zorno prikazuje politički mentalitet koji sve nepripadnike većinskog konstitutivnog naroda i vjere žele svesti na građane drugog reda.

Očekujemo i od “probosanske građanke” Karić, ali prije svega od gradonačelnice Karić, da u najmanju ruku, posjeti napadnutu obitelj i istakne potporu u ovom božićnom razdoblju. Takav potez bi bio minimum da se ovakve stvari više nikad ne ponove, priopćeno je iz HNS-a BiH.

Podsjetimo, gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić je u svojoj reakciji rekla kako ne opravdava čin pisanja prijetnji obitelji koja je postavila božićni vijenac na ulazna vrata stana, ali da je i to moguća posljedica nedavnih izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here