Hrvatski državljanin u Austriji provalio u 57 vozila

Zbog gomilanja provala u motorna vozila u ljeto 2021., LKA Tirol započela je istrage o provalama protiv prvotno nepoznatih počinitelja.

Tijekom najopsežnijih istraga, kao počinitelj je identificiran 55-godišnji hrvatski državljanin koji je već bio poznat policiji.

“Vozilo kojim se koristio pri provalama pronađeno je u gradu Innsbrucku 23. kolovoza ove godine kada je i uhićen po nalogu javnog tužitelja i odveden u zatvor u Innsbrucku. Istragom je utvrđeno kako je hrvatski državljanin, kojeg austrijska policija u izvješću navodi kao Hrvata, napravio devet provala u parkirana vozila u Tirolu”, javlja Fenix.

Tijekom daljnjih istraga, pri čemu su korištene „molekularno-genetske metode“ sumnja se kako je hrvatski državljanin od lipnja 2021. provalio u 57 vozila na području Austrije, osim Beča i Gradišća.

Pri svakoj od provala nasilno bi razbio bočni prozor te tako ulazio u vozila i krao uglavnom novac, pametne telefona i druge vrijednosti. Vrijednost ukradenih nvčanih sredstava procjenjuje se na oko 11.000,00 eura. U pojedinim slučajevima ukradene ručne torbe i dokumenti bi bili odbačeni u blizini mjesta provale.

Vrijednost razbijenih bočnih prozora doseže petoznamenkasi iznos, navodi policija dodajući kako je daljnju istragu sada preuzelo državno tužiteljstvo u Leobenu.

Optuženi hrvatski državljanin tijekom ispitivanja nijekao je djela za koja ga se optužuje.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here