Izrael zbog omikrona zabranio putovanja u SAD

Izrael je u ponedjeljak dodao SAD na svoju listu zabranjenih zemalja, navodeći kao uzrok zabrinutost zbog širenja omikron varijante koronavirusa
Prema propisu, koji stupa na snagu u utorak u 22 sata, Izraelcima će trebati posebna dozvola da putuju u SAD, sada jednu od više od 50 zemalja u koju njihovi građani neće smjeti putovati.

U televizijskom obraćanju u nedjelju, premijer Naftali Bennett rekao je da je Izrael kupio nešto vremena tako što je reagirao brzo i ograničio putovanja kad je omikron zabilježen prvi puta prošli mjesec.

No sada predviđa porast broja zaraženih u nekoliko narednih tjedana.

Postupajući prema preporukama ministarstva zdravstva, ministri su u ponedjeljak glasovali da stave SAD, Italiju, Belgiju, Njemačku, Mađarsku, Maroko, Portugal, Kanadu, Švicarsku i Tursku na popis zabranjenih zemalja za putovanja, priopćio je Bennettov ured.

Više od 50 zemalja, uglavnom u Africi, nalazi se na crvenoj listi, a turistički ulasci u Izrael su zabranjeni.

Izrael je zabilježio 134 potvrđena slučaja omikrona i 307 vjerojatnih slučajeva, reklo je ministarstvo zdravstva. Od ovih, 167 je bilo simptomatskih, rečeno je.

U prvom brzom odgovoru na omikron, koji je prvi put zabilježen u Južnoafričkoj Republici i Hong Kongu, Izrael je zabranio ulazak strancima 25. studenog te je nametnuo karantenu u trajanju od tri do 14 dana za Izraelce koji se vraćaju iz inozemstva.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here