Livaja: Želim s Hajdukom osvojiti prvenstvo

Napadač Hajduka Marko Livaja proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je Tportal proveo među nogometnim kapetanima 19. godinu zaredom.

Naslov najboljeg igrača Livaja je ponio sa 76 bodova, 20 više od drugoplasiranog napadača Rijeke Josipa Drmića, dok je treće mjesto zauzeo napadač Dinama Bruno Petković s 50 bodova.

“Prije svega želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u izboru ove godine. Velika je čast dobiti ovu nagradu, posebno kada vidim koji su je sve igrači dobivali u prošlosti, a ujedno je to motiv da u nastavku sezone pokušam igrati na još većem nivou. Želim zahvaliti i svojim suigračima kojima pripadaju velike zasluge jer zajedno smo zaslužni za ono što prikazujemo na terenu. Bila je ovo uspješna godina za mene, a nadam se da će sljedeća biti još uspješnija za Hajduk,” rekao je Livaja.

Zanimljivo, prvi put otkako Tportal u suradnji s kapetanima hrvatskih prvoligaša bira najboljeg igrača godine, pobjednik ove tradicionalne ankete stiže iz redova Hajduka. Prvi osvajač nagrade bio je Niko Kranjčar (2003.), a posljednji Arijan Ademi. Jedanaest puta nagradu je odnosio nogometaš Dinama, pet puta igrač Rijeke te po jednom nogometaš Šibenika (Ermin Zec, 2009.) i Zadra (Ivan Santini, 2011.)

“Drago mi je zbog ove nagrade koju posvećujem obitelji i suigračima, ali želim s Hajdukom osvojiti jedan trofej, a to je prvenstvo i nadam se da ću ga osvojiti,” izjavio je Livaja i dodao:

“Hajduk je na dobrom putu, a ove nagrade dođu same od sebe. Imali smo nekih pehova i kikseva, imamo dosta mladih igrača i ne možemo od njih očekivati da nam rješavaju svaku utakmicu. Mislim da ćemo biti još bolji iduće sezone.”

Livaja ima potpisan ugovor s Hajdukom na tri godine i ranije je govorio da što se njega tiče može doživotno ostati u tom klubu. Odgovarajući na novinarska pitanja rekao je da sanja nastupiti na Svjetskom prvenstvu s reprezentacijom Hrvatske.

“Svi koji igramo na nekom nivou očekujemo poziv, ali Svjetsko prvenstvo je još predaleko. Svaki igrač sanja da ode na barem jedno SP, tako i ja, ali još je godinu dana do njega i iskreno ne razmišljam o tome. Samo se koncentriram na Hajduk i na rezultat s Hajdukom”, poručio je.

IZVORHINA
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here