Marca: Realov kapetan završava karijeru na kraju sezone?

Marcelo je prošlog ljeta odlučio ostati u Realu, premda je bio svjestan da mu se uloga u momčadi promijenila i da se ne nalazi u planovima Carla Ancelottija. Ipak, 33-godišnji Brazilac pokazao je da je odani vojnik kluba i pristao je biti na raspolaganju Realu u slučaju da zatreba.

No, Marca piše da je sad situacija drugačija i da je izgledno da će legendarni kapetan Reala, jedan od najzaslužnijih za osvajanje silnih naslova u proteklih 14 godina, na kraju sezone otići iz kluba, a vrlo vjerojatno i završiti karijeru.

Marcelo je ove sezone odigrao samo 138 minuta, a manje od njega u Realu ima samo Mariano Diaz sa 107 u tri utakmice. U 2021. godini igrao je 17 utakmica i sve skupa je na terenu proveo samo 868 minuta. Otkako je došao u klub 2007. godine, igrao je manje samo u toj prvoj godini, kada je skupio šest nastupa i proveo 165 minuta na travnjaku.

Marcelova pozicija bila je jasna od samog početka ove sezone. Umjesto ozlijeđenog Ferlanda Mendyja, Ancelotti se nije okrenuo Brazilcu. Koristio je Davida Alabu, Miguela Gutierreza, pa čak i Nacha Fernandeza. Marcelo je jedan od samo tri igrača koji su startali samo jednom ove sezone, a druga dvojica su Mariano i Luka Jović. Počeo je u Elcheu, gdje je odigrao 65 minuta.

Ovo će Marcelu biti posljednja sezona u Real Madridu, a ono što je napravio za klub, svrstava ga među ikone Kraljeva. Odigrao je za Real 533 utakmice, a od stranih igrača samo Karim Benzema (582) ima više. Od igrača koji sad igraju u Realu, nitko nije uzeo više trofeja.

Na ljeto će Marcelo biti bez ugovora, a Marca piše da postoje dvije solucije. Ili će se vratiti u Brazil i odigrati sezonu, dvije za Fluminense ili će ostati u Madridu, završiti karijeru i dobiti neki posao u Realu.

Marcelo je u Realu igrao pod čak 10 trenera. Fabio Capello ga je dočekao u klubu, a od tada je radio s Berndom Schusterom, Juandeom Ramosom, Manuelom Pellegrinijem, Joseom Mourinhom, Rafom Benitezom, Julenom Lopeteguijem, Santiagom Solarijem te dva puta s Carlom Ancelottijem i Zinedineom Zidaneom.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here