Milanović: Stari udbaš Džaferović bio je hostesa mudžahedinima

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je na Pantovčaku odlikovao Jadranku Kosor, a potom održao press konferenciju. Ponovno se, na inzistiranje novinara, dotaknuo pitanja Srebrenice te prvog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.

“Normalnom čovjeku s minimalno skepse to smrdi. Ajde Srbi, ali gdje je tu HDZ, Čović. To je samoubojstvo. Istina je da su uz posredovanja i nagovaranje međunarodne zajednice, a to su ti politički direktori, ljudi koje nitko ne zna, prihvatili prijedlog da tu odluku ukinu i donijeli novu istog sadržaja. Zato srpska strana, potpuno ih razumijem, ima problem s kolonijalnim upravljanjem BiH. Dakle, neki prokurator Judeje Inzko ili kako god se zove, donosi odluku snagom ustava. To ne može biti. Ideja je bila da se pokaže jednak politički stav u proceduri BiH, ne kolonijalne uprave. I tu su im hrvatski predstavnici bili spremni dati ruke. I čim su krenuli – krivi, genocidni gadovi, žele ukinuti kažnjivost negacije genocida. To me podsjeća na najniže uličarske fore”, rekao je Milanović.

Osvrnuo se na rad Vijeća za implementaciju mira (PIC), a članove PIC-a nazvao je fićfirićima.

“Donijeli su zaključke koji pokazuju jasne namjere opstrukcije jer ignoriraju činjenicu tri konstitutivna naroda”, rekao je Milanović.

Za Šefika Džaferovića, prvog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH rekao je da je bio hostesa mudžahedinima.

Džaferović je bio hostesa mudžahedinima, to je stari udbaš, rekao je Zoran Milanović.

“Još jednom obratite pažnju na pismo Centra za mirovne studije u kojem u isti koš stavljaju Tuđmana, Mladića… tako Džaferović govori. Dođe u Vukovar i onda se vrati u Sarajevo i priča o hrvatskom zločinačkom pothvatu u BiH. I onda da se ja s tim čovjekom rukujem? Pa nema šanse”, zaključio je predsjednik svoju konferenciju, prenosi Index.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here