Pogledajte gdje je najjeftinije gorivo u ŽZH

Na benzinskim crpkama u Hercegovini došlo je do promjena u cijenama goriva.

Federalno ministarstvo trgovine je 2019. godine predstavilo mobilnu aplikaciju FMT FBiH oil info preko koje možete pratiti najnovije informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH.

Pomoću navedene aplikacije iznosimo podatke o najjeftinijim cijenama goriva u Hercegovini.

U obzir su se uzimale cijene goriva koje su bile prikazane na aplikaciji FMT FBiH oil info do 11:00 sati 19. lipnja 2023. godine.

Široki Brijeg

Dizel D5 je u Širokom Brijegu, prema aplikaciji FMT FBIH, najjeftiniji na TI Oilu i Miškiću s cijenom od 2,41 KM po litri.

Na Jam M benzu, ABC petrolu, Bagariću, Ini, Gazpromu i TI Oilu je Super 95 najjeftiniji s cijenom od 2,56 KM po litri. Za najnižu cijenu Super 98 izdvaja se Gazprom gdje litra iznosi 2,66 KM.

Cijena za autoplin je najniža na Dado Benzu – gdje autoplin iznosi 1,36 KM.

Grude

U Grudama dizel ima najnižu cijenu od 2,41 KM na Mini.

Super 95 ima najnižu cijenu (2,61 KM po litri) na Mini, Grafotisak, Perišić, Auto Ana, Dakmi i TI Oilu . Super 98 ima cijenu od 2,71 KM po litri na Gazpromu što je i najniža cijena za Grude.

Kod autoplina izdvaja se Hifa s cijenom od 1,31 KM.

Posušje

Dizel se u Posušju po najnižoj cijeni prodaje naVerdiću, Lageru, BGL Commerceu, F1 i TI Oilu – po cijeni 2,41 KM po litri.

Super 95 ima najnižu cijenu na TI Oilu , a cijena mu je 2,51 KM po litri. Za Super 98 najniža cijena je 2,86 KM po litri koju možete pronaći na Hifi, BLG-u i Lageru.

Što se tiče autoplina, najjeftiniji je na benzinskoj Hifa Petrol , a iznosi 1,21 KM.

Ljubuški

U Ljubuškom dizel D5 ima cijenu od 2,36 KM na Antunoviću AGS, i MB Ivaniću .

Za Super 95 Antunović AGS, Perić, HIFA, Ina, AT Kerametal i MB Ivanić u Ljubuškom drži najnižu cijenu od 2,51 KM. Za Super 98 se izdvajaju Perić i MB Ivanić s 2,66 KM po litri.

Autoplin u Ljubuškom s najnižom cijenom (1,11 KM) se nalazi na Hifi i Antunović AGS-u.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here