Pokušao pregaziti policajce, uhićen nakon potjere

Varaždinska policija je nakon potjere u petak uhitila 33-godišnjeg vozača koji je bježao pred policijom čineći brojne prekršaje, a na kraju je pokušao pregaziti dvojicu policajaca, od kojih je jedan nalet izbjegao skakanjem u stranu, dok je drugi u obrani zapucao prema vozilu.

Muškarca s područja Međimurja policija je privela na kriminalističko istraživanje, zbog pokušaja teškog ubojstva i prisile prema policijskim službenicima.

U potjeri za vozačem prvo su bili međimurski policajci koji su oko 15,30 sati obavijestili varaždinsku policiju da se bjegunac vozilom zagrebačke registracije kreće u smjeru Varaždinske županije, čineći brojne prekršaje i ugrožavajući sigurnost drugih sudionika u prometu.

Varaždinski policajci su kod Dravskog mosta uspostavili blokadni punkt, a po uočavanju vozila jedan od policajaca pokušao je izdavanjem znakova zaustaviti vozača ali je on nastavio vožnju. Policajac je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu.

Nakon toga 33-godišnji vozač je u namjeri pregaženja usmjerio vozilo prema drugom policijskom službeniku, koji se nalazio uz blokadni punkt, a policajac je u nužnoj obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila kako bi spriječio da naleti na njega.

Vozač je nakon toga i dalje nastavio vožnju u smjeru Varaždina te se oglušio i na znakove policajaca Interventne jedinice policije i zaobišao ih.

No, ubrzo je u Međimurskoj ulici zaustavljen i uhićen, uz uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje, izvijestila je varaždinska policija. Priveden je na krim istragu u Policijsku upravu varaždinsku.

IZVORHINA
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here