Političari iz RS i FBiH imaju priliku nastaviti dijalog i pronaći rješenje

U zajedničkoj izjavi veleposlanstava SAD, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Italije i Delegacije EU povodom usvajanja odluka Narodne skupštine Republike Srpske o povlačenju nadležnosti s razine BiH naveli su kako odluka NSRS da započne izradu zakona za stvaranje paralelnih institucija u RS predstavlja dalji eskalacijski korak.

– Članovi vladajuće koalicije u RS-u moraju biti svjesni da nastavak ove slijepe ulice osporavanja Daytonskog okvira šteti ekonomskim perspektivama entiteta, ugrožava stabilnost zemlje i cijele regije i ugrožava budućnost BiH u EU. Povećane tenzije i blokada funkcioniranja institucija ograničit će ekonomske mogućnosti koje su dostupne građanima, odvratiti ulaganja i odvratiti pažnju od borbe protiv korupcije. Političari iz RS-a i oni u FBiH imaju priliku nastaviti dijalog i hitno pronaći rješenje.

Ohrabrujemo sve lidere da izgrade međusobno povjerenje tako što će odmah napustiti retoriku podjela i eskalacije i vratiti se u državne institucije u punom kapacitetu, gdje mogu razgovarati i o pitanjima o kojima se ne slažu.

Fokus sada treba biti na napredovanju u reformama važnim za građane i na putu pristupanja EU – navedeno je u priopćenju.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here