Prema uputama instalirala aplikaciju za kriptovalute pa postala žrtva hakerskog napada

Ulaganje u kriptovalute je rizično, a postoji opasnost i da ćete postati žrtve hakerskog napada

Policijski službenici Policijske uprave međimurske zaprimili su kaznenu prijavu od ženske osobe s područja Međimurske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Računalna prijevara.

Naime, oštećena je početkom rujna 2021. godine pronašla oglas kojim se poziva na investiranje u kripto valuti uz zajamčenu dobit. Potom se je javila na oglas tako da je slijedeći internetsku poveznicu ispunila obrazac u kojem je navela svoje osobne i druge podatke.

Nakon prijave je putem telefona i aplikacije za komunikaciju zaprimila više telefonskih poziva od nepoznatih osoba, a koje su je navele da instalira određenu aplikaciju na svom računalu, a čime im je omogućila pristup svom računalu.

Potom je putem Internet bankarstva izvršila nekoliko transakcija u cilju kupnje kripto valute.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava međimurska upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here