Pripreme za izgradnju ceste Mostar – Široki Brijeg – granica sa Hrvatskom

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je u Širokom Brijegu i Grudama održalo je javne rasprave o ocjeni Studije utjecaja na okoliš za projekt izgradnje brze ceste Mostar – Široki Brijeg – granica s Hrvatskom.

Brza cesta Mostar sjever – Široki Brijeg – granica s Hrvatskom prolazi kroz područje gradova Mostara i Širokog Brijega, općine Grude i vodi do granice s Republikom Hrvatskom u blizini graničnog prijelaza Gorica. Ukupna dužina brze ceste prema idejnom rješenju iznosi 60,93 kilometra. Kroz područje Hercegovačko-neretvanske županije, brza cesta prolazi od Mostara sjever do Pologa, a od Pologa do granice s Hrvatskom, prenosi Faktor.

Dionica Polog – granica RH podijeljena je na dvije poddionice, Polog – Polugrina dužine 15,9 kilometara i Polugrina – granica sa Hrvatskom u dužini od 24,6 kilometara. Na poddionici Polog – Polugrina planira se izgraditi 14 objekata (dva mosta, dva nadvožnjaka, devet podvožnjaka i jedan hidrološki propust).

Na ovoj dionici planirana je i izgradnja jednog odmorišta i dva čvorišta Uzarići i Polugrina.

Na poddionici Polugrina – granica s Hrvatskom zbog konfiguracije terena i ukrštanja trase brze ceste s postojećim prometnicama bit će izgrađeno ukupno 25 objekata (jedan most, devet vijadukata, tri nadvožnjaka, osam podvožnjaka i četiri prolaza), navodi se u priopćenju Autocesta FBiH.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here