SIPA pretresa osam lokacija u akciji “Pills”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u srijedu 22. prosinca započeli su pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavila u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini čime je počinjeno krivično djelo ”Nedozvoljena trgovina” u vezi s kaznenim djelom ”Saizvršiteljstvo”, propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji ”Pills” policijski službenici SIPA-e vrše pretrese lokacija koje koriste fizičke osobe s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da su počinjena navedena kaznena djela.

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona, priopćila je SIPA.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here