Širokobriježanin uhićen prilikom krijumčarenja duhana

Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) iz Regionalnog centra Sarajevo u suradnji sa policijskim službenicima SIPA-e, te uz asistenciju službenika Policijske postaje Olovo, Policijske postaje Hadžići i Policijske postaje Vitez, u tri odvojene akcije na području općina Hadžići, Vitez i Olovo, izvršili su oduzimanje 670 kg sitno rezanog sušenog duhana.

Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UNO i bila je namjenjena za dalju prodaju na ‘crnom tržištu’ na području Grada Sarajeva. Oduzimanje je izvršeno od fizičkih osoba.

Protiv osumnjičenih osoba inicijala B.S. iz Širokog Brijega i M.K. iz Brčkog biti podneseni izvještaji Tužiteljstvu BiH o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ‘Nedozvoljen promet akciznih proizvoda’, iz članka 210 a., Kaznenog zakona BiH . Vrijednost privremeno oduzete akcizne robe iznosi 113.900 KM.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 0800 206 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here