Širokobriježanka predstavila izložbu ”Na tragu Sunca”

U Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače – Galeriji Rondo akademska slikarica Ivana Ćavar publici Mostarskoga proljeća 2022. – XXIV. dana Matice hrvatske Mostar predstavila se izložbom Na tragu Sunca.

Umjetnica je to čiji gotovo cijeli likovni opus senzibilno korespondira sa Suncem, a kako je, između ostaloga, naglasio urednik izložbe Dragan Marijanović, to je razumljiv izbor, budući da je Sunce, u svojoj suštini, izvor svega, ponajprije života.

Događaj je privukao velik broj ljubitelja likovne umjetnosti.

Ivana Ćavar, rođena Širokobriježanka, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je slikarstvo 1999., u klasi prof. Vasilija Josipa Jordana. Godine 2005. završila je poslijediplomski studij slikarstva Ars sacra na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu kod pročelnika studija prof. Vasilija Josipa Jordana, čime je stekla zvanje magistre Ars sacra. Na ALU SUM-a

Akademske 2016./2017. godine obranila je doktorsku disertaciju iz područja umjetnosti, polja likovnih umjetnosti, grane slikarstva, s temom Intimizam u slikama Kristova uskrsnuća, također pod mentorstvom prof. Jordana.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here