Sladić: O kakvoj mi zimi pričamo? No ne mogu tek tako reći da je sve gotovo…

Nakon toplih dana u Bosnu i Hercegovinu vratio se snijeg. Bh. meteorolog Nedim Sladić kako je i najavio, siječanjsko proljeće na 20 stupnjeva se završava, a od četvrtka će biti osjetno hladnije vrijeme sa snijegom.

– Zahlađenje će se prema drugom dijelu dana širiti cijelom zemljom, jutra će biti hladna, pretežno oblačna sa snijegom. Nagle temperaturne oscilacije utjecat će na nepovoljnu biometeorološku prognozu. Tijekom petka i vikenda očekuju se nove padavine – prognozirao je Sladić.

Sinoć je u Krajini zabilježen fenomen snijeg sa grmljavinom, odnosno “thundersnow”. Sladić je naglasio da sinoćnja grmljavina koja je zabilježena u Krajini uz snijeg je bila takva da se uz pripadajući konvektivni razvoj ni samo ljeto ne bi postidjelo.

– Hladna fronta primjerenija ranom proljeću (travnju), koja je donijela jedva 2 centimetra u Sarajevu usred siječnja. O kakvoj mi zimi pričamo – prognozirao je Sladić.

Istaknuo je kako se boji da se sve ovo ne svede sada na, kako on kaže “ugrist će”, i da će kao i proteklih godina “opaliti repom” u travnju, i to mrazom, onda kada ne treba. – No ne mogu je tek tako reći u siječnju da je sve gotovo – zaključio je Sladić.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here