Traje velika potraga za nestalim Splićaninom

MUP Srbije potvrdio je da traži Splićanina Mateja Periša, koji je nestao u Beogradu uoči Nove godine.

Ovo je treći dan nakon što je prijavljen njegov nestanak, a policijska potraga je u tijeku. Policija brodovima pretražuje rijeku na kojoj je klub u kojem je posljednji put viđen.

Splićanin Matej Periš (1994.) posljednji put je viđen oko 2:30 31. prosinca u noćnom klubu Gotik, gdje je bio s nekoliko svojih prijatelja s kojima je došao na doček Nove godine u Beograd.

Prema navodima beogradskih medija, Periševi prijatelji su ispričali da su u klub došli nakon večere u jednom od restorana u tzv. Beton hali, nekadašnjem lučkom skladištu koje je preuređeno u desetak ugostiteljskih objekata i jedno je od stjecišta noćne zabave u srpskoj prijestolnici.

Kada su u jednom trenutku shvatili da im prijatelja već neko vrijeme nema, počeli su ga tražiti u klubu. U garderobi je bila njegova jakna, a mobitel mu je bio nedostupan.

Periševi prijatelji su nakon potrage otišli u zakupljeni smještaj, a nakon što se do jutra nije pojavio, kontaktirali su policiju, pišu mediji.

Obavijest o nestanku Mateja Periša nalazi se na službenim stranicama policija Srbije i Hrvatske te na portalu nestalisrbija.rs, ali za sada nema službenih informacija koje bi ukazivale na mogući trag koji može pridonijeti potrazi.

Beogradski Blic objavio je u nedjelju, pozivajući se na neslužbena saznanja, da su nadzorne kamere ispred kluba Gotik u Beton hali snimile mladog Splićanina.

List navodi da su kamere snimile kako se kreće ka stubištu koje se spušta prema jednom splavu.

Snimka je loše kvalitete jer je večer bila maglovita, dodaje list.

Otac nestalog Splićanina: Dajte bilo kakve informacije, makar anonimno
Otac Nenad Periš rekao je da se sa sinom posljednji put čuo 30. prosinca oko 17 sati i da nije primijetio ništa neobično tijekom razgovora, objavila je Slobodna Dalmacija.

Nenad Periš, inače međunarodni vaterpolski sudac, kaže da su mu pomoć ponudili mnogi iz srpskog vaterpola, među kojima su bivši vaterpolist Igor Milanović i pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić.

“Tisuće ljudi su se javile da ponude pomoć. Jedan čovjek iz Beograda, kojeg ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vijencu. Svima zahvaljujem na suosjećanju, ali najvažnija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali što se dogodilo”, rekao je Periš.

Srpski MUP u kontaktu je s obitelji i prijateljima.

Nenad Periš je, prema navodima Slobodne Dalmacije, “zahvalio srpskoj policiji, koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja”.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here