TSMC želi plaćanje unaprijed kako bi Intelu omogućio pristup 3 nanometarskoj tehnologiji

Prema izvještajima sa Tajvana, Intelov sastanak sa TSMC-om možda nije završio u korist Intela, pošto je TSMC očigledno tražio od Intela da unaprijed uplati depozit kako bi dobio pristup njihovoj predstojećoj 3 nanometarskoj tehnologiji.

Malo je vjerojatno da će ovo biti ono čemu se Intel nadao, ali u isto vrijeme, 3nm će vjerojatno biti popularan među mnogim TSMC kupcima, osim ako cijena ne bude previsoka.

Intel se očigledno nadao da će moći dobiti namjensku proizvodnu liniju, slično načinu koji Apple ima u TSMC-u, ali izgleda da će to koštati i pitanje je da li je Intel spreman platiti ili ne.

Razlog za namjensku proizvodnu liniju bi se također mogao svoditi na to da Intel želi praviti čipove u TSMC-u koristeći Intelove specifične procese, u koje Intel ne želi da TSMC ili njegovi konkurenti imaju previše uvida, piše TechPowerUp.

Vrijeme će pokazati šta će izaći iz ovog susreta dva poluprovodnička giganta, ali izgleda da je Pat Gelsinger, CEO Intela, promijenio mišljenje o Tajvanu, jer je rekao da će „Intel nastaviti ulagati u Tajvan“.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here