Više od 900 učenika na Sportskim igrama mladih u Posušju

U okviru manifestacije Posuško lito danas se održavaju Sportske igre mladih, jedan od najatraktivnijih i najvećih sportskih događaja za mlade, koji je ove godine okupio više od 900 učenika svih osnovnih škola na platou Trga hrvatskih branitelja u Posušju.

Nakon glazbeno-scenskog programa i animacije sudionika za nadolazeće discipline, općinski načelnik Ante Begić uputio je pozdrave svim sudionicima uz želju da se dobro zabave i ostvare dobre rezultate, priopćeno je iz Općine Posušje.

Potom je maskota igara Viktor, zajedno s učenicima i načelnikom zapalila plamen koji je simbolično označio početak natjecanja, a s obzirom na veliki broj sudionika, istovremeno su se održavala natjecanja u nekoliko kategorija na različitim lokacijama.

Tako je na Trgu hrvatskih branitelja održana utrka na 60 metara, a istovremeno je na igralištu OŠ Ivana Mažuranića održano natjecanje u igri graničar.

Tijekom poslijepodneva održat će se natjecanje u košarci i malom nogometu za različite uzraste, nakon čega će uslijediti uručivanje nagrada i svečano zatvaranje igara.

Inače, Sportske igre mladih jedna je vodećih svjetskih sportskih amaterskih manifestacija za djecu i mlade koja ima za cilj promociju prijateljstva, solidarnosti i fair playa.

Prvi put su održane 1996. godine u Hrvatskoj, a do sada je na Sportskim igrama mladih sudjelovalo preko milijun i pol natjecatelja. Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, a podršku im daju eminentna imena iz sportskog i političkog života, navodi se u priopćenju.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here