Xavi: Bijesan sam, moramo početi od nule

Barcelona je u šest utakmica grupne faze Lige prvaka tek dvaput minimalno (1:0) pobijedila kijevski Dinamo, jednom je remizirala s Benficom (0:0) i upisala poraz od portugalskog kluba (0:3) te dva od Bayerna (0:3, 0:3). Prvi put od 2000. godine ispala je iz tog natjecanja već u skupinama.

Gol-razlika 2-9 i samo sedam osvojenih bodova dobro će ukazati na to kako je Barcelona izgledala u tim utakmicama. Njen nedavno pristigli trener Xavi obećao je nakon eliminacije novu eru kluba, bijesan zbog onog čemu je svjedočio u Münchenu.

“Dominirali su. Mi smo ti koji uvijek žele dominirati i podčiniti suparnika, a sad su to oni napravili nama. Moramo tražiti više od sebe, mi smo Barcelona. Ovo mora biti točka u kojoj se mijenjaju dinamika i mnoge druge stvari. Nismo se natjecali. Ovo je Liga prvaka”, jasan je bio Xavi, koji je dodao i ovo:

“Ovo je naša realnost. Ovo je situacija s kojom se sučeljavamo, a to sučeljavanje moramo odraditi dostojanstveno. Već danas počinje nova era. Bijesan sam. To je naša realnost i zbog toga sam bijesan. Ipak, moramo se s time sučeliti, nema drugog načina. Počinjemo od nule. Cilj nam je Liga prvaka, ne Europa liga. Moramo naporno raditi. Volim ovaj klub i dat ću život da stvari ponovo profunkcioniraju.”

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here