Xiaomi razvio novu bateriju s više kapaciteta u istim gabaritima

Dobre vijesti za sve one kojima baterije u mobitelu nikad dovoljno. Otkrili su kako su razvili bateriju u koju u istim gabaritima stane više kapaciteta. Evo koliko i na koji način.

Unatrag nekoliko godina, smartphone industrija, vjerojatno kao posljedično razvojem električnih vozila. uživa u sve većim brzinama punjenja.

Utješna je to nagrada kad već ne možemo imati baterije u koje stane više pohranjene energije bez povećavanja gabarita i mase.

Da se nešto ipak događa i u tom pogledu svjedoči i Xiaomieva najava novih baterija u koje će stati do 10% više kapaciteta. Tako će recimo baterija koja sad pohranjuje 4000 mAh moći u istim gabaritima pohraniti 4400 mAh.

Xiaomi je to postigao jednostavnim zakretanjem elektroničkog sklopa na vrhu baterije pa ono sad manje strši prema vani, a u tijelo baterije stane više silicija.

Nova je baterija dobila i novi kontrolni čip koji će pametnije puniti kako bi produljio životni vijek baterije. Mnogi telefoni danas već koriste tu tehnologiju adaptivnog punjenja, a Xiaomi ju je sad implementirao u samo tijelo baterije.

Naime, baterija će se do 80% puniti maksimalnom brzinom pa onda prekinuti i opet inteligentno nastaviti u najoptimalnijem trenutku.

AI će iz vaših navika učiti kad se obično ujutro ustajete i kad baterija treba biti napunjena do čepa. Tako će se spriječiti kontinuirana isporuka napona prema bateriji koja u konačnici ipak skraćuje vijek trajanja.

Dobra vijest je što na komercijalnu implementaciju nećemo morati čekati predugo. Xiaomi najavljuje da će nove baterije biti u telefonima već u drugoj polovici iduće godine.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here